Sunday, January 15, 2012

◕ Kawan Yang Baik Adalah ? ◕

Views
Assalammualikum Warga Blogger ^^


Onnline time-2 hujan mcm ni memang terbaikk kan ? aku suka taw . cuz sejuk-2 . cool gituh lorh . kehkehkeh . tak habis-2 aku ni merepek merapu meroyan kan . HAHA ! saja  je tuh nak ceriakan sikit hati and suasana blog aku ni . dah lah aku tade mood skg . tape tade mood lain cerita okay . yang penting kita enjoy reading dulu pasal entri aku hari ni :)


So korang dh nampak kan tittle aku hari ni pasal apa . yups memang aku nak cerita sikit pasal KAWAN . korang semua ada kawan kan . kawan baik , kawan rapat , kawan biasa , mcm-2 kawan lagi lah kan . sampai kan pernah bergaduh dgn kawan sendiri . aku dh pernah alami semua tuh dah . memang sadis lahh bila begaduh dgn kawan . KAWAN BAIK aku sendiri taw . perggh ! hebatt ! so skg ni aku nak ckp pasal KAWAN YANG BAIK ADALAH ? korang nak tolong continue tak ? hekhek . tape-2 . biar aku terus kan kay . kesian korang :)


Okay guys . kawan yang baik adalah kawan yang akan tolong kita diwaktu kita dalam kesusahan atau ada masalah . bukan tuh je . bila kita dlm kesenangan pun kawan akan selalu ada untuk kita . jgn silap taw . kawan bukan ada time kita kesusahan je . yang tuh bukan kawan nama nya . bila kita susah and senang biar kawan tuh ada dgn kita . jadi kita dapat rasa mcm mana perasaan susah senang bersama dgn kawan . bestt apa . bila susah sama-2 akan membantu then bila senang sama-2 happy . betol tak ? 


Tapi bila nak berkawan pilih lah kawan yang baik kay . tengok dulu perangai and sikap dia mcm mana . tak payah tengok dia siapa anak siapa kaya ke tak berpelajaran tinggi ke ada kerjaya ke . tuh tak penting . yang penting ikhlas and jujur bila berkawan . saling memahami tuh pun penting . dan jgn ada rasa iri hati atau dengki . tuh kawan 'nates' tuh :) tapi jgn pulak bila susah carik kawan and bila senang lupa kawan pulak . haa tuh bule buad kawan korang terasa hati taw . mungkin dia tak akan cakap . mana mungkin dia nak cakap . dia lebih suka jaga hati kawan dia dari jaga hati sendiri ^^


Aku pun  ada kawan susah senang taw . time aku kat kl memang ada . satu rumah lagi . tapi bila aku dh balik sabah semua tuh dh tade dh . sedih jugak aku bila di ingat-2 balik tapi nak buad mcm mana kan . sabar je lah :( but bila aku dh balik sabah aku tetap ada kawan baik . dia sama-2 quit study dgn aku . nama dia SITI AISHA BTE JAILANI . kitorang dh janji balik sabah je jgn lost contact and syukur dh nak setahun kitorang kat sabah ni kitorang still ada contact kat fb and kat fon . and next week kitorang akan meet :) weewiiitt ! tak sabar aku nak bergile . dia tuh kawan sekepala aku and my twin taw ^^ we are BFF :)


Actually aku ada lagi sorang kawan baik :) nama dia NABILA NATASYA BTE MOHAMAD LAILA or ELLA . wahh ! mcm penyanyi rockers tuh pulak kan . hekhek . #Jealous aku dgn nama dia taw >< kehkeh . orang dia cantik plus comel lagi . aku dh jumpa dia dh tp kat webcam je :) dia lah kawan tempat aku mengadu cuz jiwa kitorang sama >< bila aku ada masalah dgn patner aku , aku akan mengadu kat dia and dia akan bagi aku nasihat . dia akan bagi aku semangat . alhamdulillah aku okay sikit bila dh buad mcm tuh . bila aku rasa happy aku akan bgtaw kat dia jugak . even jarang ^^ hekhek . sorry H :) then dia opun mcm tuh jugak . even dia tak mengadu dulu tapi aku akan tanya dia apa masalah and mcm mana bule jd mcm tuh . so aku akan buad benda yang sama mcm mana dia buad kat aku . akun bagi dia nasihat . bagi relax dia . so alhamdulillah dia akan okay .


Even kitorang kawan tak sampai setahun lagi tapi kitorang dh jadi bestie . kitorang akan selalu rapat  mcm dulu . tapi alhamdulillah kitorang tak pernah gadu lagi . aku pun harap takkan ada pergaduhan di antara kami . i hope so :) korang nak tengok dia sape ? nak takk ? okay-2 . hekhek . korang masuk blog dia ni and follow lah dia sekali kay . dia new blogger tuh . --> ELLA YEN

#Dah mcm karangan dh ^^


p/s : If tanak baca dari A-Z korang just scroll ke bawah je kay :) and terus click 'join this site' . kehkehkeh . tak pun follow blog cewek kat atas tuh kay ^^


Sarikata Oleh : Mrs Xeslly 
Love My Sweet Blue Bloggie's ! Thank You Be My Follower[S]

2 00 Feedback:

Anati Soki said...

kawan ni banyak jenis
kalau nk berkawan biar ikhlas
tp untuk anat
anat punya prinsip hidup
biarlah kita tidak terlebih tergantung pada sahabat
keluarga adalah segalanya :)
wallahualam

follow mellow kmu

♥ Cik qaqa Dzii ♥ said...

A'ah . betol tuh . mcm-2 jenis kawan ada kan . tub yang kena hati-2 bila pilih kawan . hehe .