Monday, September 12, 2011

seram ke ?

Views
pape pun terlebih dahulu aku na wish selamat pagi and assalammualaikum kepada warga blogger's ku . harap korang semua sihat2 oke :) hehe .


nh cerita betul taw . aku ta reka pun . ta copycat kt mana2 pun k . aku tertarik na cerita kn kt korang after aku baca ada satu blog nh dia cerita kn pasal budak uitm kena kacau then banyak lagi lah .  oke let's go babe/dude . kita mulakan cerita yg ta seberapa na seram nh ek .


oke start cerita tuh cm nh . pada tahun 2009 . aku dan team kawad aku telah johan dalam satu pertandingan kawad kaki dan akan masuk ke peringkat daerah di UMS (sabah) . kami sampai kt ums petang dlm jam4 pada hari jumaat . di pendek kn cerita cikgu cham (ketua jurulatih) meminta kami semua (satu team) untuk turun ke cafe untuk makan malam . aku ta pasti waktu tuh jam berapa . tp ta silap aku sekitar jam 8 malam . after mkn mlm tuh cikgu meminta kami semua untuk naik ke bilik masing2 untuk menyiapkan diri untuk latihan (kawad kaki) . tapi aku dgn kwn2 aku epy (mytwin) , anis , ain dan ngek lambat naik cuz kitorang p melencong lagi kt cafe bwh tuh . hehe . bila cikgu cham nampak kitorang kt cafe bwh tuh lagi dia panggil kitorang . ingat kn dia na marah rupa nya dia suru tunggu kt bwah tuh angkat air botol besar dlm kotak tuk pertandingan esok hari nya (sabtu) .


dan bila kitorang tengah tunggu tuh mcm biasa lah bila dh berkumpul mcm2 je yg di buad sampai saked perut asyik gelak ketawa je . tambah lagi kawan aku yg sorang nh ngek memang suka buad lucu  memang masuk lah dgn aku . haaha . kitorang lupa yg kitorang ada kt tempat 'org' .  then bila air dlm kotak tuh dh sampai kitorang di suru pergi kt bwh asrama aspura dan aspuri . sampai je kt sana aku pelik kenapa ngek laju je berjalan then dia p kt asrama aspura . aku engat kn dia na betul kn 'something' rupa nya dia panggil kitorang tuk naik . tp time tuh aku kt blakang lmbt cked then bila aku nampak ngek aku terus tegur dia .aku tanya cm nh ' ngek , buad apa kau p sana , sana tuh aspura punya . aspuri sebelah sini bilik kita' then dgn muka yg blurr dia jawab ' c eyqa kn yg panggil aku td' aku pun ta pk panjang aku dan kwn2 yg lain gelak je lah cuz aku engat kn dia juz main2 . tp yg pelik nya kenapa aku ? sedang kn aku kt blakang dgn ain dan anis . dan yg pelik nya kenapa dia tunjuk arah aspura ?


start dari aku tegur dia tuh dia diam je . aku dan kwn2 pun ta banyak tanya cuz ta dapat rasakan something lagi time tuh . bila cikgu cham suruh kitorang bawa naik air kotak tuh kitorang memang ta larat na bawa . berat sial kotak tuh . angkat 2 orang pun memang ta dapat lagi na bawa. tp yg aku pelik nya ngek sorang dapat bawa kotak tuh . aku dgn anis . epy dgn ain . dan ngek sorang je . dia angkat kotak tuh then terus straight naik p bilik tingkat 1 . kitorang still lagi kt bwh . tp memang aku ta peduli kn time tuh .


di pendekkan lagi cerita time tuh kitorang dh habes pertandingan kawad . cikgu cham dh janji yg dia akan bawa kitorang jln2 . tp time jln2 tuh ngek p tmpat lain dgn anak buah dia atas kebenaran cikgu cham jugak . dia p 1 borneo dan aku dgn team yg lain pergi CP (centerpoint) bila dh habes jln2 tuh if ta silap aku sekitar jam9 . time otw na balik ke ums ngek duk blakang aku . waktu tuh aku memang penad sgt2 . tiba2 aku terdengar suara org b'zikir . sekali aku toleh blakang rupanya ngek sedang b'zikir . aku terkejut jugak knp dia b'zikir . bila dh sampai kt ums ngek paling last turun . dia ta pijak tanah lagi dia dh jatuh masa na turun dari bas . time tuh dia dh pengsan dh . kitorang semua terkejut then cikgu cham suru kitorang angkat dia . makkk aiiihhhhh !!! punya lah main berat si ngek nh . bdn dia memang b'isi cked . tp ta lah berat mana pun . tp nh dh 7 8 org angkat dia stil ta boleh lagi . tp kitorang cuba jugak .


jam dh menunjukkan pukul9 mlm tp dia stil ta sedar lagi . tp time tuh aku epy ain dan anis dh naik ke bilik cuz rasa penad sgt dan ngek pulak di urus kan oleh anak buah dia yg memang ada ikut kawad kaki tuh .
after dia pengsan tuh aku tataw apa yg jadi kt ngek tp kwn aku bgtaw yg ngek masih meracau time tuh then dia tanya anak buah dia sape yg period . kebetulan kawan aku yg bgtaw aku nh dia period time tuh tp anak buah ngek ckp tade sape yg period . sbb aku taw waktu tuh memang dh ada benda masuk dlm bdn dia tambah lagi ngek memang seorang yg lemah semangat . bilik aku dgn ngek just bersebelahan ja . lagi pun student ums semua dh balik cuz cuti sem . sorang pun tade yg tggal sana . time aku syok tidur cikgu cham call aku tanya keadaan ngek . aku kate aku tataw cuz aku ta g bilik dia pun tengok dia .memang takud jugak aku na tidur time tuh tp oleh sebab aku penad aku dh ta pk ape lagi dh .


then hari ahad adalah hari yg aku nanti kan cuz na pulang ke sandakan .  aku happy cuz aku dh seram na stay kt aspuri ums tuh . meremang bulu romah aku taw . eeee !! ta snggup aku lagi . dh lah belakang aspura dan aspuri tuh hutan je manjang . ape ta nya si ngek tuh 'terkena' . oke nh pulak aku na citer time kitorang otw na balik . masa nh kitorang ade kt kundasang . masing2 beli sayur beli bunga tuk ibu cuz hari ibu kn . act tempat duduk aku kt depan . tp kwn aku mintak tuka jd aku duk kt blakang dekat sgt dgn ngek . memang aku takud jugak time tuh tp aku relaks kn hati aku je . then after bas jalan ngek na muntah . driver bas pulak tanak berhenti .  bodoh je kn . so kebetulan kwn2 lain banyak beli brg then guna je lah plastik diorang yg ada . tp naseb baik cikgu perempuan ada dgn kitorang time tuh . dia lah yg tolong pegang plastik muntah ngek . time dia muntah tuh aku pun rasa na muntah jugak na taw knp ? dia muntah na dekat 1/2 jam . muntah dia tuh punya lah penuh 1 plastik beso tuh . isk3 ! kesian dia aku tengok .


tp aku taw yg dia muntah tuh adalah 'benda' yg masuk dlm badan dia tuh thats why banyak dia muntah .
bdn dia dh lemah dh time tuh . makk aihhh kesian dowh . hurm tp masa na sampai kt sekolah kitorang tuh dia dh oke dh . dh mula ketawa ape suma . tp aku ingat kn semua nya dh berakhir rupanya belum lagi . isnin esok nya tuh kitorang ada exam . rupa nya ngek 'kena' lagi time tuh . aku taw pun kwn aku yg bgtaw . sampai lah dia p berubat . alhamdulillah sekarang dia dh sehat mcm biasa :)


P/S : berhati2 lah bila berada kt tempat orang . jgn muras sgt taw .
nanti jd mcm kwn aku :)
                                                                                                                        

Love My Sweet Blue Bloggie's ! Thank You Be My Follower[S]

8 00 Feedback:

Belalang Hijau said...

boleh tahan jugak ek story nih :)

♥ Cik qaqa Dzii ♥ said...

hehe . yaa bole tahan jugak kn . ngee~

iman nasuha said...

takut tu.. dlu iman pun cm tu gak.. sakit2 je...

◕_◕ epyfiQah Boo Boo ◕_◕ said...

ahha . mmg best jgk kn time nh . pling syok y kita nangis sbb dpt no2 . wakkaa.

cbis core said...

ehhh? ishh.seram kot..cma kena histeria ke?

♥ Cik qaqa Dzii ♥ said...

iman : memang taku . yaka ? mesti seram kn ?

epy : haaha . tuh lah pasal . karau leik bha satu team dlm bus dpt no2 . ish ! ndak pena kalah kn cm nh lah jadi nya .

nano : memang seram taw . dh lah time tuh hari jumaat . bkn histeria tp kerasukan .

iman nasuha said...

histeria ngan kerasukan x sama ke????

♥ Cik qaqa Dzii ♥ said...

iman : rasa nyer if kt sabah ta sama kot . histeria yg menjerit2 kdg2 ada yg sampai na bunuh diri . tp kerasukan ta mcm tuh . cuz kerasukan ta teruk sgt mcm histeria .